Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «laportista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

laportista m.

El problema és que hi ha eleccions, *laportistes*, antilaportistes, molts pretendents a la poltrona i mil interessos, odis i manies particulars passant per davant de l’interès general del club.

Avui - 1/1/2010

laportista adj.

Però és evident que els precandidats amb més possibilitats, els que formen o van formar part de la junta directiva *laportista*, també es volen presentar, en més o menys mesura, com a hereus dels seus èxits.

El Periódico (català) - 18/5/2010

laportista adj.

Els *laportistes* intentaven així fer valer el seu èxit a les autonòmiques i aprofitar la debilitat d'ERC, amb uns dirigents que es juguen molt en les municipals del maig després de la debacle del 28-N.

El Periódico (català) - 6/1/2011

laportista adj.

Els *exlaportistes* no sembla que estiguin disposats a cedir i, com a forma de pressió, un grup de simpatitzants de Solidaritat van intentar acampar ahir a la nit davant de la seu del Parlament.

El Periódico (català) - 13/4/2011

laportista f.

Una altra *laportista* de pedra picada, Pilar Rahola, ha anat més enllà, i des de totes les tribunes mediàtiques de què disposa, no s'ha cansat de lamentar que el Barça s'impliqui a rentar la imatge d'un Estat teocràtic i islamista [...].

El triangle - 16/9/2011

laportista m.

Els republicans atrapen les restes que li cauen a CiU i absorbeixen de nou l'independentisme escampat entre *laportistes* i exlaportistes.

El Periódico (català) - 13/5/2012

laportista m. i f.

Que hi hagi cruyffistes i nuñistes, rosellistes i *laportistes*, kubalistes i suaristes... només faltaria que 150.000 socis veiessin el Barça tots igual.

Diari ARA - 1/3/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa