Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «latin»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

latin m.

D'aquesta manera, el setembre tindreu l'oportunitat de veure en directe Bino Barros, el *latin* de Lucrecia, el jazz de Dena Derose Quartet, el Blues de Rostoll i el flamenc dels millors percussionistes.

TR3S C - 1/9/2011

latin m.

El disc té els ingredients habituals d'un dels grups referents dins la música popular catalana de la branca jamaicana: ska, rocksteady, reggae, soul, tocs de *latin*.

Diari ARA - 23/5/2013

latin adj.

Entre altres agressions, els Mossos acusen els membres d’aquesta facció *latin* de les lesions causades a un dissident de la banda a qui el novembre del 2014 suposadament van tallar un dit com a represàlia per haver abandonat l’organització, en un atac pl

El Periódico (català) - 16/6/2015

latin jazz m.

Roger C ha instal·lat el seu arsenal de funk, *latin jazz*, soul i afrobeat a El Paraigüa, cocteleria subterrània, modernista i clàssica de Barcelona.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

latin king m.

Nou *latin kings* dels 28 detinguts pels Mossos d’Esquadra la setmana passada en tota l’àrea metropolitana han ingressat a la presó per ordre judicial, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Periódico (català) - 16/6/2015

latin soul m.

Catorze cançons que tornen a traduir el bon gust dels barcelonins pels ritmes tropicals, el reggae, el *latin soul* i l'ska, sense oblidar la diversió ni els missatges combatius i el compromís social.

Butxaca - 1/9/2013

latino m.

Entre els diferents artistes presents destaquem Unknown Project (músiques de films dels 60 I 70), Skamanians (ska), Sylvie Rodriguez (cançó francesa), La Tuna (músiques del món), Cuba Gitana (*latino*), Sabor de Perpinyà (rumba catalana), Maurice Durozier

El Punt Perpinyà - 9/7/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa