Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «licra»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

licra f.

Em vaig trencar la mà, l'espatlla, el colze i la cara, però la ferida de veritat aquest any ha estat per al meu orgull irlandès descobrir que sota del xandall portava posats uns pantalons de ciclisme de *licra* groga i negra.

El Periódico (català) - 3/1/2015

licra f.

He vingut a investigar què mou una persona normal a pagar 25 euros per després patir de sobreesforç, vull saber si per esdevenir runner cal posar-se malles de *licra* i roba de coloraines.

Time Out Barcelona - 19/2/2016

licra f.

Res a veure amb el Batman amb vestit de *licra* cenyit que va popularitzar la telesèrie pop dels 60.

El Periódico (català) - 22/3/2016

licra f.

Fem un repàs exhaustiu d’aquelles revistes que ens fan trempar i alliberar endorfines sense necessitat de vestir-nos de *licra*.

Diari ARA - 9/6/2016

licra f.

I com que també li agrada innovar va utilitzar una *licra* negra per a dessuadores i joggings amb un resultat molt potent.

Diari ARA - 30/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa