Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ocupabilitat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 13 de 13 termes 

ocupabilitat f.

Les possibilitats de trobar feina eren més baixes per a elles, ja que van registrar una *ocupabilitat* baixa o molt baixa en el 42,91% dels casos, mentre que entre els homes va ser del 37,08%.

El Periódico (català) - 12/3/2010

ocupabilitat f.

La formació, la innovació i la investigació es converteixen en els eixos claus de l'*ocupabilitat*, la productivitat i la competitivitat.

El Periódico (català) - 2/10/2010

ocupabilitat f.

A més, Soraya Sáenz de Santamaría ha insistit que es buscarà més rigor en l'*ocupabilitat* i es pretenen reforçar els mètodes de recerca de feina i la formació per als beneficiaris d'aquest programa.

Diari ARA - 23/8/2012

ocupabilitat f.

*Ocupabilitat* assumeix el compromís de realitzar un seguit.

Bon dia - 15/3/2013

ocupabilitat f.

I encara amb més concreció, sota la titularitat de la Generalitat, disposem d'un fons social de coneixement en matèria educativa, tecnològica, tècnica, d'*ocupabilitat*, de negoci, social i de salut, només per citar-ne alguns dels més representatius, que

Avui - 23/3/2013

ocupabilitat f.

És imprescindible incentivar l'*ocupabilitat* com a criteri en la selecció de formació.

La Vanguardia - 3/5/2013

ocupabilitat f.

Més *ocupabilitat*, més estabilitat en l'ocupació, més drets, més flexibilitat interna en les empreses, més eficàcia en les relacions laborals i més eficiència real en l'ús dels recursos públics.

El Periódico (català) - 3/5/2013

ocupabilitat f.

Toca treballar per millorar *ocupabilitat* i facilitar emprenedoria.

Diari ARA - 3/10/2013

ocupabilitat f.

Hi ha una tendència creixent en l'acreditació del coneixement motivada per tres aspectes clau: l'*ocupabilitat*, la internacionalització i la diferenciació.

Telecos.cat - 1/1/2014

ocupabilitat f.

A més de crear llocs de treball, el projecte té l'objectiu d'acompanyar les persones contractades a través d'un itinerari professional que inclou accions de formació en gestió mediambiental i orientació, per tal de fomentar la reinserció laboral i millorar la seva *ocupabilitat*.

Avui - 3/12/2014

ocupabilitat f.

Els ministeris d’Educació i Justícia i Interior han tirat endavant el pla per a l’*ocupabilitat* dels joves entre 16 i 20 anys, amb la voluntat que aquells que han acabat l’etapa d’ensenyament obligatori sense haver rebut cap certificació que els permeti

Diari Bondia - 9/2/2015

ocupabilitat f.

Hi ha persones amb una *ocupabilitat* difícil que no poden quedar fora de la RMI.

Avui - 1/3/2016

ocupabilitat f.

Això sí, si unim les variables d'edat i gènere, el grup que més ha vist augmentar la seva *ocupabilitat* ha estat el de les dones menors de 30 anys, amb un creixement que s'apropa al 4%, molt per sobre del que van registrar els homes de la mateixa franja

Món Universitari - 1/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa