Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «offline»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

offline adj.

I que si necessitem més informació sobre embaràs i educació maternal consultem webs o grups com l'Associació Catalana de Llevadores, l'Associació de Comares de la Comunitat Valenciana, Iniciativa para la Humanización de la Asistencia al Nacimiento, Alba L

Diari ARA - 20/4/2013

offline adj.

Així es desprèn d'un estudi, portat a terme pel comparador de productes financers Bankimia, en què s'han analitzat les comissions màximes que cobren les principals entitats *offline* i online que operen a Espanya.

El Periódico (català) - 3/9/2013

offline adj.

Segons l’expert, “està demostrat que el canal online ajudarà a vendre més *offline*”.

Diari ARA - 9/2/2015

offline adj.

Malgrat que bona part de la nostra existència es documenta al núvol, existeix la pulsió de portar aquests bocins de vida a suports físics, a compartir-los i conservar-los també *offline*.

Diari ARA - 9/11/2015

offline adv.

Com promocionar on i *offline* les teves aplicacions mòbils?

Barcelona Activa Cibernàrium - 1/4/2016

offline adj.

Veient el nombre de seguidors, la parella va ampliar l'oferta amb xapes i tasses i, al cap d'un any, va fer el salt al món *offline*.

La Vanguardia - 6/8/2016

offline adj.

Els clients freqüents d’Amazon tenen un al·licient més per abonar-se al servei Premium, ja que ara inclou també el vídeo. Permet el consum *offline*.

Diari ARA - 15/12/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa