Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat tots els termes de la categoria gramatical «adverbi»

Termes de 1 a 10 d'un total de 88

a cappella adv.

The Beautiful South van arrodonir el concert amb una extraordinària demostració de poder vocal amb un Caravan of love interpretat pràcticament *a cappella*.

La Vanguardia - 18/4/2016

ademés adv.

Guerra és aquell que va dir "voy a pasar el cepillo a fondo sobre el Estatut" i *ademés* ho va fer.

Avui - 9/1/2010

ademés adv.

Aixó es una vergonya *ademés* de ser una expoliació.

Diari de Balears - 9/1/2013

après adv.

Aquest socialisme *après* Marx beneficia només els rics.

El Periódico (català) - 17/2/2012

aprop adv.

Arribarem a un altre trencall *aprop* de la font de les bruixes, on veurem que comença el GR-107.

Natura i Aventura - 1/1/2010

aprop adv.

El davanter blaugrana ha dit que l'equip "espera no repetir" cap derrota perquè el Madrid "està molt *aprop*" i "a la Champions amb un error te'n vas fora".

Avui - 25/2/2010

aprop adv.

Caldrà, però, i això també s'ha comentat poc, vigilar d'*aprop* les catàstrofes medioambientals, els excessos de constructores i perpetradors de carreteres innecessàries, així com la mercantilització o ridiculització de la cultura local de muntanya (o el

Avui - 17/1/2010

aprop adv.

Des llavors, ràdios i diaris francesos de la Catalunya Nord segueixen d'*aprop* el procés independentista català amb la preocupació recurrent sobre com afectarà aquest procés al departament francès dels Pirineus Orientals, altrament dit Catalunya Nord.

El Punt Perpinyà - 19/8/2013

aprop adv.

I podem donar les gracies que hi ha un Centre deBtt *aprop* i encara volen intentar regular la practica, tipus Ainsa zona 0, quan en molts Parcs Natural amb la llei a la mà ho han prohibit directament, als cavalls NO que NO EROSIONEN i abonen el terreny.

Bon dia - 15/5/2013

aprop adv.

El llançament l'ha transformat Ramon Masó tot i que Chiné ha estat molt *aprop* d'aturar-lo tocant la pilota amb el palmell de la mà.

EbreDigital - 5/11/2013

Primer Anterior Se
Següent Darrer
güent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa
<