Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «offshore»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

offshore adj.

Tenim el 25% de l'energia eòlica *offshore* i el 10% per aprofitar l'energia de les onades.

El Periódico (català) - 17/2/2012

offshore adj.

S'equivoca Jorge Fernández Díaz quan afirma que ha estat incapaç de localitzar l'origen de la filtració de l'esborrany de la UDEF sobre els suposats comptes *offshore* del president Artur Mas i de la família Pujol.

El triangle - 15/3/2013

offshore adj.

El seu important patrimoni financer està escampat en múltiples paradisos *offshore*: Luxemburg, les Caiman, Panamà, les illes Verges Britàniques... si bé va procedir fa dos anys a la seva regularització fiscal.

El triangle - 31/5/2013

offshore adj.

Quan encara està paint la informació dels papers de Panamà, en els quals cada dia apareixen noves personalitats vinculades a empreses *offshore*, la Comissió Europea va anunciar ahir la seva proposta per obligar les multinacionals a publicar quants impost

Diari ARA - 13/4/2016

offshore adj.

Resumint: trobem a dalt de tot de la piràmide de la política una casta de servidors públics que han deixat de treballar al servei de la societat que representen i fan servir el seu poder per argumentar el benefici privat, el propi i el dels seus amos *off

Diari ARA - 17/4/2016

offshore f.

El cinisme dominant dóna per fet que aquells que no fem trampes al fisc o no tenim una *offshore* a Panamà és perquè no podem.

La Vanguardia - 18/4/2016

offshore adj.

Tots hem après què significa una empresa *offshore*, és a dir, una companyia registrada en un país considerat paradís fiscal en el qual no realitza activitat, però que permet al titular avantatges fiscals, protecció d'actius i confidencialitat de dades.

La Vanguardia - 8/5/2016

offshore adj.

Malgrat que el director de Société Générale va declarar el 2012 que l'entitat havia tancat totes les seves activitats en paradisos fiscals, els papers de Panamà van revelar aquest any que el banc té un miler de societats *offshore* a Panamà.

La Vanguardia - 8/6/2016

offshore adj.

Una altra opció pot ser traslladar els diners a una altra jurisdicció, tot i que Cinca recorda que es tracta d’un procés que no només està seguint Andorra, sinó tots els països que tenien places financeres amb un component *offshore*.

Diari ARA - 23/11/2016

offshoreleak m.

Un seguit de petites victòries -els *offshoreleaks*, Xinaleaks, Luxleaks, Panamaleaks, etcètera-leaks- acaben sempre -i sense remei- en una nova derrota final.

Diari ARA - 17/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa