Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «rasca»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

rasca f.

Si no el conegués des que va sortir de l'ou, fa quasi tres anys, i si no sabés que poca cosa en podem treure a banda d'un brou i prou, i si no fes aquesta *rasca* i no em fes aquesta mandra sortir a buscar-lo, us asseguro que li tallava el coll ipso-facto

Diari ARA - 26/1/2010

rasca f.

Una mica més enllà, a l'interior de l'illa Cándida Pérez, comencen a la mateixa hora amb el cinema a la *rasca*, cine a l'aire lliure en ple hivern, encara que acompanyen les temperatures més primaverals.

El Periódico (català) - 19/1/2011

rasca f.

I amb protecció del vent, segurament, perquè a l'ombra i amb la *rasca* siberiana, el fred deixa els dits insensibles i sense sang al cap de cinc minuts d'haver-se tret els guants.

El Periódico (català) - 4/2/2012

rasca f.

Aquelles entrevistes amb gent estranya que és en un passeig marítim on plou i fot una *rasca* important i que, en calça curta, ens diuen que són allà "per relaxar-se i desconnectar".

Diari ARA - 3/4/2012

rasca f.

E´s la histo`ria d’uns nanos que amb la *rasca* de febrer se’n van anar a la platja en shorts i ma`niga curta per veure sortir el sol, com si fos el final d’una nit en vetlla del mes d’agost.

Time Out Barcelona - 6/9/2013

rascar v. tr

Fins que no entrem a la llibreria Mediterrània, tenim la sensació d'haver de *rascar* molt per trobar literatura escrita en català.

Lletres - 1/2/2010

rasca-rasca m.

I jo que estic content quan em toquen 20€ al *rasca-rasca*!

Avui - 5/2/2010

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa