Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «redimensionament»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

redimensionament m.

S'ha compromès a plantejar el *redimensionament* del projecte de les noves piscines municipals, si aconsegueix prou força política amb els resultats de les eleccions.

EbreDigital - 25/5/2011

redimensionament m.

D’acord amb l’article 38.10 de la Llei 7/2007, del 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, ateses les excepcionals circumstàncies econòmiques que comporten el necessari *redimensionament* de la despesa pública.

El Diari de Girona - 24/1/2012

redimensionament m.

Ahir Sáenz de Santamaría va apressar les comunitats a complir els acords de *redimensionament* de 500 empreses pactats amb l'anterior govern.

Diari ARA - 18/2/2012

redimensionament m.

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals considera que amb aquesta proposta combinada de *redimensionament* i reducció salarial es prioritzen les vies que fan possible preservar el nombre més gran de llocs de treball.

Avui - 13/6/2013

redimensionament m.

El pla que va presentar l'Executiu d'Urkullu en seu parlamentària contempla un *redimensionament* de l'administració institucional i del sector públic empresarial, amb l'objectiu d'aprimar un 20% les seves estructures polítiques.

El Periódico (català) - 23/6/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa