Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reequilibrar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

reequilibrar v. tr

El Fons Monetari Internacional (FMI) considera que la incipient recuperació de l'economia espanyola serà feble i fràgil i per això reclama l'aplicació urgent de mesures d'ampli abast dirigides a *reequilibrar* l'economia i a restaurar la confiança.

Avui - 25/5/2010

reequilibrar v. tr

Només l'enginy humà serà capaç de *reequilibrar* un sistema de producció i consum que es colapsa.

El Periódico (català) - 23/6/2010

reequilibrar v. tr

La prioritat ara és l'educació i la igualtat de gènere; també l'Àfrica, així com *reequilibrar* la representació de la Unesco arreu del món.

Avui - 23/2/2011

reequilibrar v. tr

El pla proposa una microcirurgia de precisió per *reequilibrar* l'activitat comercial al districte.

Avui - 13/4/2011

reequilibrar v. tr

Les rèpliques serveixen per *reequilibrar* la zona.

Diari ARA - 13/5/2011

reequilibrar v. tr

A partir de l'octubre també s'oferirà el servei d'osteopatia, una tècnica manual que *reequilibra* les estructures i les funcions del cos.

Claror - 31/5/2011

reequilibrar v. tr

 Sí que ha coincidit en la necessitat de "reflexionar, des d'un punt més serè, sobre mesures de foment que *reequilibrin* la població i que no siguin discriminatòries".

El Periódico (català) - 13/7/2011

reequilibrar v. tr

Ben aviat, també s'oferirà un nou servei de salut d'osteopatia, una tècnica de diagnosi i tractament que utilitza diverses tècniques de teràpia manual amb l'objectiu de *reequilibrar* les estructures i funcions de l'organisme.

Claror - 27/2/2012

reequilibrar v. tr

Entre les primeres mesures que van haver de prendre els nous socis del Govern andalús hi havia el denominat pla d'ajust econòmic i financer per *reequilibrar* els comptes i complir amb l'1,5% de dèficit reclamat per Madrid.

El Periódico (català) - 3/7/2012

reequilibrar v. tr

L’últim informe anual del Banc d’Espanya torna a filar encara més prim, quan els seus autors escriuen que s’ha de *reequilibrar* els incentius a favor de la contractació indefinida, reduint així la magnitud de la bretxa que separa les condicions de termin

El Periódico (català) - 16/6/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa