Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reequilibri»

Cerca el terme al Termcat

1 de 17 de 17 termes 

reequilibri m.

En síntesi, els canvis normatius signifiquen la transformació de les concessions administratives en llicències, el *reequilibri* entre el sector públic i el privat, la generalització de les autoritats audiovisuals independents i la multiplicació de les pl

El Periódico (català) - 10/1/2010

reequilibri m.

La proposta dels experts partia de set circumscripcions electorals –una per vegueria– i dos diputats preassignats en cadascuna d'elles com a mecanisme de *reequilibri* territorial.

Avui - 13/2/2010

reequilibri m.

Planifiqui amb sostenibilitat i *reequilibri*.

Diari ARA - 28/11/2010

reequilibri m.

Està en el ventall de propostes del pla de *reequilibri* que el govern ca entregar ahir al Ministeri d'Economia [...].

Avui - 1/2/2011

reequilibri m.

Està en el ventall de propostes del pla de *reequilibri* que el govern va entregar ahir al Ministeri d'Economia [...].

Avui - 1/2/2011

reequilibri m.

Hi va haver atractius *reequilibris* entre seccions, amb un pes destacat de fusta i metall davant una corda eixuta.

Avui - 13/3/2011

reequilibri m.

Segons diu, la primera versió del Pla Econòmic Financer de *reequilibri* presentat el 31 de gener no és suficient.

Avui - 3/4/2011

reequilibri m.

El pla de *reequilibri* comportarà una redefinició dels projectes i serveis que han de ser finançats per aquest organisme de la Generalitat.

Avui - 13/5/2011

reequilibri m.

L'exconsellera de Benestar i Família, Carme Capdevila, ha lamentat el trencament del *reequilibri* territorial que segons ella han comportat les retallades en Salut.

EbreDigital - 15/10/2011

reequilibri m.

El 2013 hauran de situar-lo en el 0,7% del PIB, un objectiu més exigent que l'1,1% de dèficit sobre el qual les autonomies han elaborat els seus plans de *reequilibri*.

El Periódico (català) - 13/7/2012

reequilibri m.

La comunitat autònoma afirma que això dependrà de com funcioni el pla de *reequilibri* impulsat però es reafirma en el fet que totes les comunitats ja estan intervingudes.

Diari ARA - 23/7/2012

reequilibri m.

Així consta en els informes fets públics ahir per Hisenda i Administracions Públiques de seguiment de les mesures contingudes en els plans economicofinancers de *reequilibri* de les autonomies fins al tercer trimestre del 2012.

Bon dia - 5/1/2013

reequilibri m.

El CAREC diu que comporten augment de la pressió fiscal sobre determinades empreses, i una reducció de la seva tresoreria, coincidint amb un accés limitat al crèdit, paral·lel al procés de desendeutament del sistema i al *reequilibri* i la recapitalitzaci

Bon dia - 15/1/2013

reequilibri m.

De fet, la prima de risc baixava a 354 punts mentre el bo alemany comença a donar rendiments positius dins del *reequilibri* que s'aprecia al mercat del deute sobirà.

La Vanguardia - 14/2/2013

reequilibri m.

El màxim òrgan del partit també va aprovar les resolucions proposades per la intercomarcal ebrenca per reivindicar un major *reequilibri* territorial a Catalunya, el desplegament del model veguerial català previst a l'Estatut i, per tant, la vegueria de l

EbreDigital - 25/4/2013

reequilibri m.

Les diferències existents sobre com es pot avançar en el *reequilibri* de l'economia espanyola fan difícil anar en aquesta direcció.

La Vanguardia - 2/5/2013

reequilibri m.

Tot i la insistència que BComú funciona com un bloc i no entén de quotes de partit, la inclusió del PSC ha portat a un obligat *reequilibri* de forces.

Diari ARA - 5/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa