Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «sancionable»

Cerca el terme al Termcat

1 de 9 de 9 termes 

sancionable adj.

Segons l'acte, en les investigacions respecte a Marta Domínguez s'observa una mena de confusió entre les conductes *sancionables* en l'àmbit esportiu i les conductes penals.

El Periódico (català) - 13/5/2011

sancionable adj.

100.000 euros és el màxim import *sancionable*, de manera que la infracció ha sigut classificada com a molt greu.

EbreDigital - 5/8/2011

sancionable adj.

En cas contrari, hauria estat *sancionable*.

Avui - 3/6/2012

sancionable adj.

El pas de vehicles no autoritzats es considera una infracció greu *sancionable* amb 200 euros de multa.

Avui - 23/10/2012

sancionable adj.

El club prendrà mesures contra aquells accionistes que van portar a terme actituds *sancionables* i van intentar sabotejar la junta, va anunciar Entrena.

El Periódico (català) - 23/11/2012

sancionable adj.

Segons l'actual Llei del Taxi i la recentment reformada Llei d'Ordenació del Transport Terrestre (LOTT), la realització de transport de persones sense disposar de la corresponent llicència o autorització administrativa constitueix una infracció molt greu, *sancionable* econòmicament amb una multa de fins a 1.250 euros.

Diari ARA - 23/4/2014

sancionable adj.

Un tàctica que l'ha portat a avisar el defensor, Cándido Conde-Pumpido Varela, que podria haver incorregut en un delicte castigat amb multa de 12 a 24 mesos i inhabilitació especial per a lloc de treball, càrrec públic, professió i ofici d'un a quatre anys, a més d'una infracció disciplinària *sancionable* amb una multa equiparable a la més alta de les previstes.

El Periódico (català) - 23/4/2014

sancionable adj.

En el seu articulat la llei tipifica com a *sancionables* una gran quantitat d’accions i actuacions a l’espai públic i en pauta d’altres.

Catalunya - 1/1/2015

sancionable adj.

I totes aquestes conductes *sancionables* i reprovables penalment són molt diferents: d'una banda, i en primer lloc, es fa esment de la utilització, conversió i transmissió de béns sabent que aquests tenen el seu origen en una activitat delictiva, comesa

Avui - 3/1/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa