Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «supervedet»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

supervedet f.

L'1 de novembre del 1968 van ser trobats sense vida els cossos de la *supervedet* Gracia Imperio i el jove amant en un apartament de València.

La Vanguardia - 14/2/2013

supervedet adj.

Els avaluadors anònims tracten els professors *supervedet* com si fossin incapaços de cometre errors de càlcul.

La Vanguardia - 2/5/2013

supervedet f.

La *supervedet* Terremoto de Alcorcón es refereix a la notícia del concurs de creditors que podria fer perillar la recent reobertura d'El Molino com a una primera alarma.

Avui - 13/5/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa