Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «taco»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

taco m.

O imaginin al pobre Van Buyten, un tronxo de 35 *tacos* i 197 centímetres, quan vegi la cara d'absent determinació de La Bestia Parda.

El Periódico (català) - 23/4/2013

taco m.

El protagonista de Te vendo un perro barreja fragments de la vida actual amb episodis del passat, en què recorda els pares i els gossos que van tenir (un d’ells va acabar triturat i convertit en carn de *taco* d’un restaurant).

Diari ARA - 9/2/2015

taco m.

El ventall d'opcions és molt ampli: des dels *tacos* i els nachos de Corazón de Ágave fins els bagels farcits de Café Chrome, els entrepans de calamars de Pebre Negre o les creps dolces i salades de Marione.

Diari ARA - 4/6/2015

taco m.

El seu lema és ‘Panza llena, corazón contento’. Tenen saborosos *tacos*, nachos, guamacole, burritos..., també amb opcions veggies i sense gluten.

La Vanguardia - 22/4/2016

taconada f.

Intel·ligent i a més bella *taconada* del Guaje perquè Leo engaltés amb l'esquerra.

El Periódico (català) - 21/11/2010

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa