Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tag»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

tag m.

Si n'enganxo un, li tallo la mà, em va dir un hostaler, fart dels *tags*, aquelles petites i molestes firmes vandàliques.

El Periódico (català) - 3/4/2011

tag m.

Sota el *tag* #somespanya, el tuit que més va triomfar va ser el del compte ultra Orgullo Nacional, que va ser compartit més de 2.000 vegades.

El Periódico (català) - 13/9/2013

tag m.

Els agents encarregats de la investigació van detectar l'existència de grups organitzats de grafiters que des de fa anys i de forma sistemàtica retolen les instal·lacions o els combois amb firmes personals (conegudes com *tags* en la jerga dels grafiters).

El Periódico (català) - 3/4/2014

tag m.

I l’altre tema són els *tags* i pintades a les persianes.

El Periódico (català) - 16/6/2015

tagliatella m.

Com engolia *tagliatelle* i mandonguilles, com s'empatxava de bocates de salami, formatge i salsa tàrtara.

El Periódico (català) - 24/6/2013

tagliatta f.

D'una banda, s'oferirà el filet de bou de raça xarolesa en *tagliatta* amb macarró trufat o la perdiu vermella desossada amb trinxat de la Cerdanya.

Diari ARA - 29/12/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa