Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tamany»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

tamany m.

Del mateix *tamany* que la que hi ha al polígon de les Gavarres, a Tarragona, la nova botiga de Tortosa compta amb una oferta de roba i material per a practicar més de seixanta-cinc esports diferents.

EbreDigital - 19/11/2011

tamany m.

Dir-te que tens tota la raó del món, i la veritat es que totes les característiques del mòbil són importants, el *tamany* de la pantalla, el processador, la memòria ROM, la memòria RAM, la càmera, la bateria, la resolució de la pantalla, inclús la versió

Bon dia - 25/6/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa