Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tangana»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

tangana f.

Casillas, en la *tangana* de l'últim Barça-Madrid del Camp Nou.

El Periódico (català) - 23/8/2011

tangana f.

Fins i tot es va viure un conat de *tangana* entre Mickeal, Suárez, Velickovic i Lorbek, que els àrbitres van resoldre amb dues tècniques als dos primers.

El Periódico (català) - 13/6/2012

tangana m.

Després del judici celebrat durant gairebé dos mesos, i durant el qual hi va haver un *tangana* a la sala entre agents dels Mossos d'Esquadra i membres de la banda en una de les últimes sessions, l'Audiència ha dictat sentència contra 19 dels 29 implicats

Diari ARA - 13/6/2013

tangana f.

Messi va rebre dues puntades d’expulsió de Mario Suárez en els primers minuts i els jugadors del Barça van mantenir la calma per no entrar en la picabaralla, que hauria beneficiat els qui viuen més còmodament en l’hàbitat de la *tangana*.

Diari ARA - 29/1/2015

tangana f.

Sobretot, si els presentadors, els contertulis i els boca­molls en general es portaven malament en públic, n'hi havia prou de reunir-ne al plató tres o quatre perquè s'organitzés una *tangana* fenomenal.

El Periódico (català) - 4/9/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa