Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «turoperador»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

turoperador m.

Catalunya vol quedar-se el turisme que perd Egipte. Els *turoperadors* del país àrab rebaixen fins al 80% els preus.

Diari ARA - 6/3/2011

turoperador m.

Els *turoperadors* del país àrab hi tornen.

Diari ARA - 6/3/2011

turoperador m.

Hivern, ja que per primer cop aquest hivern els vols del *turoperador* britànic Thomas Cook van poder tornar carregats de passatgers.

Bon dia - 15/1/2013

turoperador m.

Empresaris i entitats turístiques de les comarques de Lleida participen avui al Buy Catalunya que se celebra a la Seu d'Urgell i que compta amb la participació de 80 *turoperadors* internacionals i 150 empreses catalanes.

Bon dia - 5/8/2013

turoperador m.

La devaluació del ruble i l'amenaça de restringir visats provoquen la caiguda d'un 18% de les reserves a *turoperadors* en l'inici d’any.

Diari ARA - 23/3/2014

turoperador m.

A més de fires, s'han organitzat sessions específiques de treball amb *turoperadors* russos, encara que la devaluació del ruble i la incerta situació econòmica de Rússia té ara el sector amb l'ai al cor.

La Vanguardia - 19/1/2015

turoperador m.

De fet, els contractes ja tancats amb els *turoperadors*, els forfets de temporada venuts fins ara i les reserves que ja s’estan començant a fer de cara a les festes de Nadal criden a aquest optimisme.

Diari ARA - 23/11/2016

turoperadora f.

Denunciar les *turoperadores* que promoguin la festa marrna i multar els hotelers que entaforin massa bàrbars a les habitacions: aquestes són les noves mesures de la Generalitat per eradicar el turisme de borratxera, dos pedaços que el bon català agraeix

Diari ARA - 19/3/2012

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa