Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «valencianitat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

valencianitat f.

Creu en la *valencianitat* que proclama Camps?

Avui - 25/5/2010

valencianitat f.

Al contrari, el president valencià intentarà vendre el resultat de la reunió com una victòria personal davant del nacionalisme imperialista i presentar-se com a campió de la *valencianitat* ben entesa.

Diari ARA - 23/2/2011

valencianitat f.

Ara acaba de morir aquell jove ros, de cabells arrissats, d'aparença elegant, somriure franc, ànima del València CF, i, afegeixo jo, de les essències de la *valencianitat*: família de Sueca, pagès, fidel home de la seva terra i dels seus, de parla valenci

Avui - 13/6/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa