Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «voyeur»

Cerca el terme al Termcat

1 de 9 de 9 termes 

voyeur adj.

El públic, i parlo en general, és bastant *voyeur*, va al teatre a veure el que li donin, però no té el desig d'extreure'n res que li permeti reflexionar, tenir una actitud crítica.

Teatre BCN - 1/2/2010

voyeur m.

Moncunill ens desperta el sentiment de *voyeur* per mirar més enllà de les parets d'aquests museus i imaginar la cara més humana de la producció artística.

Butxaca - 1/2/2012

voyeur m.

La noia que es va emprovant roba mentre parla amb el mirall -rere el qual, convertits en *voyeurs*, hi som nosaltres- respon a aquell clixé frívol i ximplet que certa publicitat pretén fer passar per alliberament femení.

Diari ARA - 10/5/2013

voyeur m.

Liv Ullmann, la musa d'Ingmar Bergman, dirigeix aquesta adaptació del text de Strindberg amb Jessica Chastain i una vis sàdica que et va sentir *voyeur* en un ritual bondage.

Time Out Barcelona - 18/12/2014

voyeur m.

A les portes del dormitori de Déu hi ha un *voyeur* que mira pel forat del pany i s'atreveix a fabricar-li els somnis!

Diari ARA - 29/12/2014

voyeurístic -a adj.

Atmosferes opiàcies, barreja de música italiana industrial amb el material primerenc de The Cure i la dèria *voyeurística* i decadent d'un Pasolini.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

voyeurístic -a adj.

Atmosferes opiàcies, barreja de música italiana industrial amb el material primerenc de The Cure i la dèria *voyeurística* i decadent d'un Pasolini.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

voyeurístic -a adj.

Eficaç thriller de suspens gairebé íntegrament desenvolupat en dos interiors: l'habitació d'un apartament i la d'un hotel, connectades a través d'una webcam que aporta una substància molt *voyeurística* que Hernández controla amb el virtuosisme de Brian D

La Vanguardia - 29/5/2015

voyeurístic -a adj.

Eficaç thriller de suspens gairebé íntegrament desenvolupat en dos interiors: l'habitació d'un apartament i la d'un hotel, connectades a través d'una webcam que aporta una substància molt *voyeurística* que Hernández controla amb el virtuosisme de Brian De Palma.

La Vanguardia - 29/5/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa