Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «webcam»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

webcam f.

La Regza Cell TV també tindrà una *webcam* integrada que permetrà realitzar videoconferències i un disc dur integrat de 3 terabytes que pot funcionar com a servidor de continguts d'una xarxa domèstica.

El Periódico (català) - 10/1/2010

webcam f.

Juntament amb la informació de les mateixes estacions mitjançant la pàgina web -proveïdes amb *webcams* a temps real-.

La Vanguardia - 1/3/2012

webcam f.

Els espectadors també podran fer arribar les seves preguntes al programa, ja sigui per telèfon o a través de *webcam*, i d'entre totes se n'escollirà una que el convidat també haurà de respondre.

Diari ARA - 23/5/2012

webcam f.

Un valor afegit el va posar Buenafuente, que va apadrinar el projecte, i ara a més porta el Pau al seu terreny: la tele, encara que sigui en forma de *webcam*.

El Periódico (català) - 13/7/2012

webcam f.

Ha afegit que la menor d'edat va dir que un home havia contactat amb ella a través d'una xarxa social amenaçant-la amb distribuir un vídeo de contingut eròtic seu si no es despullava davant la *webcam* o no li pagava una quantitat de diners.

El Periódico (català) - 13/7/2013

webcam f.

De tot el material incautat pels agents es van extreure més de 35.000 converses de xat en què s'ha pogut comprovar que aconseguia intimidar les menors perquè li enviessin també imatges a través de la *webcam*.

El Periódico (català) - 23/9/2013

webcam f.

Londres va espiar les imatges de *webcam* dels usuaris de Yahoo.

La Vanguardia - 28/2/2014

webcam f.

Eficaç thriller de suspens gairebé íntegrament desenvolupat en dos interiors: l'habitació d'un apartament i la d'un hotel, connectades a través d'una *webcam* que aporta una substància molt voyeurística que Hernández controla amb el virtuosisme de Brian D

La Vanguardia - 29/5/2015

webcam f.

Eficaç thriller de suspens gairebé íntegrament desenvolupat en dos interiors: l'habitació d'un apartament i la d'un hotel, connectades a través d'una *webcam* que aporta una substància molt voyeurística que Hernández controla amb el virtuosisme de Brian De Palma.

La Vanguardia - 29/5/2015

webcam f.

Les seves còmodes dimensions i reduït pes, així com la pràctica funda que l'acompanya, el converteixen en ideal per a transportar-lo a qualsevol lloc, mentre que les seves possibilitats de connectivitat i la seva càmera complementen totes les funcionalita

La Vanguardia - 8/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa