Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «wi-fi»

Cerca el terme al Termcat

1 de 12 de 12 termes 

wi-fi m.

I arribaran a les botigues nord-americanes a finals de març els models amb *wi-fi* i a finals d'abril els que tenen 3G, segons ha anunciat el president d'Apple en un esdeveniment a San Francisco.

El Periódico (català) - 28/1/2010

wi-fi m.

L'iPad venut exclusivament als EUA avui funciona a uns nivells de força d'emissió *wi-fi* compatibles amb els estàndards nord-americans, han explicat a Haaretz fonts del Ministeri de Comunicacions.

El Periódico (català) - 18/4/2010

wi-fi m.

S'espera que l'iPad 2 costi entre 379 € (16 Gb de memòria i *wi-fi*).

El Periódico (català) - 3/3/2011

wi-fi adj.

Té una sala polivalent, jardí, la terrassa amb bar i connexió *wi-fi*.

Antic Teatre - 1/7/2011

wi-fi adj.

Disposa d'una sala polivalent, bar, terrassa, i jardí amb connexió *wi-fi*.

Antic Teatre - 1/7/2012

wi-fi m.

Alhora, també incrementen el serveis que ofereixen a la clientela: horaris més extensos, aparcament, *wi-fi*, targeta de fidelització, servei a domicili, pagament amb targeta electrònica.

La Vanguardia - 14/2/2013

wi-fi adj.

Altres aspectes dignes de menció són les 89 dutxes, els 15 punts d'accés *wi-fi*, el servei de lloguer d'hamaques i de para-sols o els espais Espai de Mar i Centre de la Platja, que organitzen activitats per a tots els públics.

El Periódico (català) - 28/7/2013

wi-fi m.

Ara resulta que Iberia instal·larà *wi-fi* a la flota renovada i la resta de companyies ho estan preparant.

El Periódico (català) - 17/3/2014

wi-fi f.

Des de la Universitat d'Edimburg (Escòcia), Haas i el seu equip investiguen una tecnologia sense fils òptics, la li-fi (acrònim de light fidelity), que ha de possibilitar la transmssió de dades mitjançant la llum i no per mitjà del saturat espectre de les

Presència - 15/2/2015

wi-fi f.

Des de la Universitat d'Edimburg (Escòcia), Haas i el seu equip investiguen una tecnologia sense fils òptics, la li-fi (acrònim de light fidelity), que ha de possibilitar la transmssió de dades mitjançant la llum i no per mitjà del saturat espectre de les radiofreqüències utilitzat per la *wi-fi* tradicional.

Presència - 15/2/2015

wi-fi m.

La companyia de telecomunicacions ha formalitzat la seva nova aliança amb el Barça, amb especial impacte per al club a Sud-Amèrica, i anuncia per exemple que el públic del Camp Nou tindrà *wi-fi* al camp la temporada que ve.

El Periódico (català) - 19/2/2015

wi-fi m.

La companyia de telecomunicacions ha formalitzat la seva nova aliança amb el Barça, amb especial impacte per al club a Sud-Amèrica, i anuncia per exemple que el públic del Camp Nou tindrà *wi-fi* al camp la temporada que ve.

El Periódico (català) - 19/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa