Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «wiki»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

wiki adj.

El cartell de premis de recerca i creació de les Festes Decennals de Valls, adreçat a infants i joves, inclou per primer cop l'àmbit de les noves tecnologies, que donarà l'opció de presentar projectes de creació de webs, blocs, llocs *wiki* o jocs informà

Avui - 30/9/2010

wiki f.

El projecte, redactat en forma de *wiki* (pàgina web d'elaboració col·lectiva), es finança amb aportacions voluntàries (el que abans era mecenatge i ara és crowfunding) i ha cobert de sobres el seu objectiu.

El Periódico (català) - 3/9/2012

wiki f.

Toquejant coses per internet vam descobrir que tothom pot tenir una *wiki*.

El Periódico (català) - 23/3/2013

wiki adj.

Així és el món *wiki*, un univers divers i real, habitat per milions d'articulistes voluntaris de tot el món, amb el suport de cada dia més institucions, fonts originals de saber, siguin biblioteques, museus o universitats.

La Vanguardia - 21/9/2014

wikipedista m. i f.

Els *wikipedistes*, conscients del perill que representa l'efecte dels intrusos, van obrir una investigació sobre el problema que va culminar amb l'exclusió d'algunes adreces IP (les adreces del protocol d'internet que tenen ordinadors, tauletes, mòbils i

Diari ARA - 18/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa