Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Claror»

Termes de 11 a 20 d'un total de 239

apassionat m.

Des de la seva arribada a Barcelona fins al dia de la seva marxa, l'esportista estarà rodejat d'aquests *apassionats* de l'esport i de la ciutat.

Claror - 15/5/2013

aplicatiu m.

La iniciativa més important en aquest àmbit ha estat la posada en marxa a principis d'any d'una nova borsa electrònica de candidats que disposa d'un *aplicatiu* específic per a la seva gestió.

Claror - 8/9/2011

aqua flow yoga f.

Durant els dos dies de la trobada es van presentar noves activitats com l'aqua Pilates, l'entrentament de força a l'aigua, l'*aqua flow yoga*, cross training a l'aigua, entrenament a l'aigua per a persones de la tercera edat i noves tendències per a tonif

Claror - 31/5/2011

aqua Pilates f.

Durant els dos dies de la trobada es van presentar noves activitats com l'*aqua Pilates*, l'entrentament de força a l'aigua, l'aqua flow yoga, cross training a l'aigua, entrenament a l'aigua per a persones de la tercera edat i noves tendències per a tonif

Claror - 31/5/2011

aquadynamic m.

L'*aquadynamic* és una activitat dirigida per un o més tècnics, dissenyada per millorar la força i la resistència muscular a l'aigua.

Claror - 15/5/2013

aquafibro f.

Joan Cabrera vol oferir dues sessions de natació terapèutica, Dolors Bertran va conduir un parell de classes d'*aquafibro* i Laura Garcia en va impartir dues de gimterapèutic.

Claror - 27/2/2012

aquàtic splash m.

L'*aquàtic splash*, el ioga i un intensiu de dansa contemporània són les principals novetats d'aquesta temporada d'estiu.

Claror - 31/5/2011

aquatló m.

A l'*aquatló* es fa cursa a peu i natació (es comença i s'acaba corrent) i el duatló combina cursa a peu i ciclisme (es dobla la prova de córrer).

Claror - 27/2/2012

asana f.

Vimala Shneider MCloure, fundadora de la International Association of Infant Massage, va adaptar diferents tècniques de massatge, va integrar la tècnica hindú amb la del massatge suec, la reflexologia podal i les *asanes* del ioga.

Claror - 8/9/2011

autoconcepte m.

La millora de la imatge a través de l'esport permet tenir un millor *autoconcepte* i augmenta la capacitat d'afrontar reptes del jove o adolescent, aque entén l'esforç com una manera d'assolir objectius.

Claror - 8/9/2011

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa