Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Claror»

Termes de 201 a 210 d'un total de 239

spinning m.

També es farà un torneig de vòlei platja i una marató d'*spinning* a l'aire lliure que durarà dues hores i mitja.

Claror - 31/5/2011

spinning m.

Els poliesportius també ofereixen activitats com el GAC, tonopump, *spinning* i aerosalsa, que permeten treballar els glutis.

Claror - 1/6/2012

spinning m.

Entre les activitats que es podran provar destaquen l'aeròbic, el tono, el cardiocombat, l'*spinning* o el tai-txi.

Claror - 27/2/2012

split m.

Una manera ben efectiva de treballar els glutis pot ser fent exercicis com ara els esquats, lounges, *splits*, splits pujant el genoll, etc.

Claror - 1/6/2012

sprint m.

Més recentment s'han diversificat les modalitats per ampliar el tipus de participants, el triatló *sprint* i supersprint, amb distàncies inferiors que permeten la participació de moltíssimes persones.

Claror - 27/2/2012

stand up paddle m.

La sortida tindrà com a activitats principals una ruta amb *stand up paddle* (SUP) i un minicurs de kite on podremtenir les primeres experiències amb els estels, el vent i el mar.

Claror - 31/5/2011

stand up paddle m.

Aquest any hi ha previst iniciar una nova activitat aquàtica, l'*stand up paddle*, que es practica amb una taula de surf i rem.

Claror - 1/6/2012

star system m.

El mateix ha passat en el futbol femení, on s'havia creat un *star system* irreal.

Claror - 8/9/2011

stent m.

Es pot fer esport amb un *stent*?

Claror - 27/2/2012

step m.

Un altre exercici indicat per treballar els glutis és pujar escales fent *step* o utilitzar la màquina cardiovadcular de step quan anem al gimnàs.

Claror - 1/6/2012

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa