Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Claror»

Termes de 231 a 239 d'un total de 239

verd-i-negre m.

Els *verd-i-negres* van ser un rival difícil fins als últims minuts, però els culés van imposar la seva llei amb una intensitat física espectacular i un gran encert en el tir a cistella.

Claror - 27/2/2012

via verda f.

Les *vies verdes* i els passos de carrilet recuperats en són un bon exemple.

Claror - 31/5/2011

videonotícia f.

Està previst que progressivament els continguts que generi el nou lloc web siguin molt visuals, com per exemple a través de *videonotícies*.

Claror - 1/6/2012

village f.

L'organització del Mundial prepara per a la cita una *village* que estarà situada a l'esplanada del Palau Sant Jordi, on durant cada dia de la competició es faran activitats d'oci.

Claror - 15/5/2013

vivenciar v. tr

I posteriorment, que la persona *vivenciï* el contingut del guiatge i si aquest té una aplicació positiva a l'hora d'enfocar el dia a dia.

Claror - 1/6/2012

wellness m.

Finalment, als noranta apareix el darrer gran boom de l'aigua amb l'entrada del concepte *wellness* o cultura del benestar.

Claror - 31/5/2011

windsurf m.

Dins del món de la vela hi ha la lleugera, que inclou des de la navegació individual amb una taula (*windsurf* i kitesurf) o amb embarcacions tipus 420, làser, patí de vela o hobbiecat, fins a embarcacions més grans amb patró i tripulant, com el 470.

Claror - 31/5/2011

xarxa social f.

El nou web ha estat pensat per incrementar la interacció amb les *xarxes socials* on són presents la Fundació Claror i els centres esportius que gestiona: Facebook, Twitter, Flicke, Foursquare, Issuu i Linkedin.

Claror - 1/6/2012

zumba f.

La *zumba* és una activitat dirigida per un o més tècnics, dissenyada per a la millora cardiovascular i la resistència muscular.

Claror - 15/5/2013

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa