Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «EF Education First»

Termes de 11 a 20 d'un total de 36

grit f.

Podràs veure l'aquari més gran del món, anar de compres a Lenox Square o provar les típiques *grits* mentre aprens anglès a la nostra nova escola situada al preciós campus de la Oglethorpe University.

EF Education First - 1/9/2014

haute cuisine f.

Menja segons els costums locals, ja sigui *haute cuisine* francesa o als "diners" típics americans.

EF Education First - 1/9/2014

hippie adj.

Amb una barreja perfecta entre modernitat i tradició, podràs recórrer-la amb el famós tramvia i visitar llocs emblemàtics com el Golden Gate, el barri *hippie* Haight-Ashbury i la Universitat de Berkley.

EF Education First - 1/9/2014

hula adj.

Vés a una "Luau" i gaudeix del tradicional ball *hula*, contempla l'espectacular cràter Diamond Head, neda amb dofins o aprèn surf.

EF Education First - 1/9/2014

jet-set f.

Les seves modernes botigues i la llegendària vida nocturna de Miami la converteixen en un imant per a la *jet-set*, però no cal que siguis famós per gaudir de les seves platges i del sol.

EF Education First - 1/9/2014

jogging m.

Els estudiants es mantenen actius durant el temps que romanen amb nosaltres, gaudint d'esports com el futbol, bàsquet, rugbi, natació, surf, beisbol, softbol, frisbee i *jogging*, bitlles, ciclisme, tennis de taula, billar, voleibol platja o criquet.

EF Education First - 1/9/2014

lounge m.

Interiors recentment renovats amb aules, cafeteria i *lounge* d'estudiants moderns.

EF Education First - 1/9/2014

newyorker m. i f.

Sent-te com un *newyorker* comprant al Soho i assistint a concerts en els clubs de l'East Village.

EF Education First - 1/9/2014

online adj.

Intensifica el teu aprenentatge amb tests i exercicis orals *online*, dissenyats perquè puguis practicar l'idioma quan i on vulguis.

EF Education First - 1/9/2014

paintball m.

Depenent de quin sigui el teu destí, podràs gaudir d'activitats com muntanyisme, sortides a la platja, classes de surf, caiac, patinatge sobre gel, excursions a cavall, *paintball*, busseig, esquí als Alps, bicicleta, trineu, visites als volcans, passejades en vaixell, albirament de balenes i molt, molt més!

EF Education First - 1/9/2014

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa