Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «EF Education First»

Termes de 31 a 36 d'un total de 36

sushi m.

Contempla la Torre de Londres i després gaudeix de dim sum, curri, *sushi*... O un bon te anglès!

EF Education First - 1/9/2014

tablet f.

EF va produir les cintes d'aprenentatge d'anglès per a la BBC el 1981, va col·laborar amb Apple en la iniciativa d'ensenyar mitjançant noves tecnologies l'any 1995 i va incorporar l'ús de *tablets* a les classes el 2011.

EF Education First - 1/9/2014

tour m.

Podràs conèixer la cultural local amb un *tour* per la ciutat, reunir a la tarda o a la nit amb els teus companys de curs o anar d'excursió el cap de setmana.

EF Education First - 1/9/2014

vintage adj.

Des del nostre campus podràs anar caminant al centre d'Oxford i gaudir de l'ambient estudiantil, les seves botigues *vintage* i els seus històrics pubs.

EF Education First - 1/9/2014

voleibol platja m.

Els estudiants es mantenen actius durant el temps que romanen amb nosaltres, gaudint d'esports com el futbol, bàsquet, rugbi, natació, surf, beisbol, softbol, frisbee i jogging, bitlles, ciclisme, tennis de taula, billar, *voleibol platja* o criquet.

EF Education First - 1/9/2014

windsurf m.

Les seves cafeteries d'ambient relaxat i l'animada vida nocturna atrauen a gent de tot el món, i és l'entorn ideal per navegar, practicar *windsurf*, muntar a cavall o explorar els seus impressionants penya-segats.

EF Education First - 1/9/2014

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa