Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «El 9»

Termes de 171 a 173 d'un total de 173

xarxa social f.

I també alguna iniciativa singular, com la de l’exbibliotecària i membre del Patronat de la Fundació Teatre Centre Ramona Claparols, que va crear un grup a la *xarxa social* Facebook reclamant que una part de l’herència tornés a Manlleu.

El 9 nou - 5/2/2010

zona mixta f.

"Nosaltres hem estat fidels a la nostra filosofia contra un Madrid que no ha volgut jugar", va afirmar Xavi a la *zona mixta* després del clàssic.

El 9 - 18/4/2011

zona-bàsquet f.

Es tracta d’un equip creat fa quatre anys sota la idea d’acollir el bo i millor de la comarca, per tal de poder fer front a l’altíssim nivell de *zones-bàsquet* per excel·lència com el Barcelonès, el Maresme o els Vallès.

El 9 nou - 5/2/2010

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa