Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Guia Ensenyament»

Termes de 1 a 10 d'un total de 42

3D m.

Especialitats: laboratori d'imatge; vídeo (dj) i so; animacions en *3D*; jocs i entorns interactius; il·luminació; producció d'audiovisuals, i so per a espectacles.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

agroecològic -a adj.

Especialitats: conservació del medi natural; jardineria i floristeria; producció *agroecològica* i agropecuària; treballs forestals; gestió d'empreses agropecuàries; paisatgisme i medi rural, i ramaderia i assistència en sanitat animal.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

aplicació f.

*Aplicacions* com PackPoint, PackMeApp o Packing Pro t'ajudaran a resoldre els dilemes de manera immediata, ja que t'informen sobre el temps que farà al teu destí i els objectes que no pots oblidar, tenint en compte criteris com el tipus de viatge, la com

Guia Ensenyament - 1/4/2016

app f.

No et preocupis, perquè amb *apps* com SitOrSquat tindràs tots els serveis públics localitzats.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

assemblador assembladora m. i f.

Sortides laborals: dissenyador tèxtil, patronista, escalador, *assemblador* de teixits tècnics especials, assessor d'estilisme i moda, etc.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

autoconeixement m.

L'experta en orientació professional aconsella als estudiants que facin el que els agrada, "i per fer això s'ha de fer una feina d'*autoconeixement*.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

bucodental adj.

Especialitats: [...] higiene *bucodental*; imatge per al diagnòstic; laboratori de diagnòstic clínic; ortopròtesi i productes de suport, pròtesis dentals, i radioteràpia.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

community teacher m. i f.

Aquesta pàgina web posa en contacte usuaris amb prop de 5.000 *community teachers* -docents amb o sense titulació universitària-.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

dj m. i f.

Especialitats: laboratori d'imatge; vídeo (*dj*) i so; animacions en 3D; jocs i entorns interactius; il·luminació; producció d'audiovisuals, i so per a espectacles.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

en línia adj.

Googlejar una cosa així com "How to learn English on line" ofereix infinits resultats: blocs personals, cursos *en línia*, mètodes d'aprenentatge amb les eines més modernes...

Guia Ensenyament - 1/4/2016

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa