Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «L'independent de Verd»

Termes de 1 a 5 d'un total de 5

caixa-niu f.

A més d'observar el curs de les obres i el seu impacte, també vam trobar que algunes *caixes-niu* instal·lades el curs passat per l'alumnat de l'Institut Bosc i Gimpera s'havien després, ls vam recollir per restaurar-les i millorar-ne la construcció.

L'independent de Verd - 1/7/2011

ecojardineria f.

Van assisitir-hi representants del Centre Cívic del Coll, de l'Institut Bosc i Gimpera, de l'Agenda 21 Escolar, de l'Esplai Sant Jordi, del Centre de Serveis Socials, els grups de forestals i d'*ecojardineria* de la Casa d'Oficis del Coll que fan tasques

L'independent de Verd - 1/7/2011

forestal m. i f.

Van assisitir-hi representants del Centre Cívic del Coll, de l'Institut Bosc i Gimpera, de l'Agenda 21 Escolar, de l'Esplai Sant Jordi, del Centre de Serveis Socials, els grups de *forestals* i d'ecojardineria de la Casa d'Oficis del Coll que fan tasques

L'independent de Verd - 1/7/2011

perimetral adj.

Des de principi d'any s'hi està treballant i el projecte preveu l'adequació d'un espai com a aula ambiental, un nou accés i la incorporació de serveis als horts comunitaris, una tanca i camins *perimetrals* a la zona de bosc, etc.

L'independent de Verd - 1/7/2011

recàrrega f.

Però la xarxa de punts de *recàrrega* encara és molt tímida.

L'independent de Verd - 1/7/2011

Primer Anterior Se

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa