Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Psaging»

Termes de 1 a 10 d'un total de 39

açaí m.

Les fruites cítriques, les maduixes, les fruites del bosc i també l'*açaí*, considerat un superaliment, són fonts riques de vitamina C.

Psaging - 1/6/2012

àcid-desmineralitzat m.

En l'última fase, tracto el terreny de la persona (carencitat, hipoglucèmic, *àcid-desmineralitzat*, neurodistònic, basocolític, oxidat).

Psaging - 1/6/2012

antiage adj.

La més avançada solució en salut natural i *antiage*.

Psaging - 1/6/2012

atòpic -a adj.

Jo la tinc una mica *atòpica*, la pell, i va perfectament bé; és molt calmant.

Psaging - 1/6/2012

basocolític -a adj.

En l'última fase, tracto el terreny de la persona (carencitat, hipoglucèmic, àcid-desmineralitzat, neurodistònic, *basocolític*, oxidat).

Psaging - 1/6/2012

betacarotè m.

Beneficieu-vos dels nutrients antioxidants com el *betacarotè* i la vitamina C.

Psaging - 1/6/2012

bio adj.

El producte final s'ha obtingut sense fer servir autoclau per esterilitzar, mantenint intactes el 100% dels principis actius i utilitzant el citrus *bio* com a conservant.

Psaging - 1/6/2012

bioactiu -iva adj.

La trobem en cremes destinades a afavorir una pigmentació òptima i a enfortir la capacitat natural de la pell de protegir-se, com és el cas de la crema *bioactiva* FP6 de Dulkurama.

Psaging - 1/6/2012

box m.

Com que en aquest país el CrossFit és força desconegut, va ser llavors quan van pensar que seria bo fer-lo arribar al gran públic obrint un *box* -un centre de CrossFit- a Barcelona.

Psaging - 1/6/2012

burricleta f.

Per tant, l'únic requisit per anar en *burricleta* és saber anar en bici.

Psaging - 1/6/2012

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa