Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Teatre BCN»

Termes de 1 a 10 d'un total de 73

àcid -a adj.

I aquesta és la foto més recent, la de Kvetch, la comèdia *àcida* que estem fent a la Sala Muntaner.

Teatre BCN - 1/2/2010

aixopluc m.

El primer espectacle creat a l'*aixopluc* de Projecte Galilei va ser "La maternitat d'Elna" (2008), una petita joia que donava veu a les exiliades de la Guerra Civil.

Teatre BCN - 1/2/2010

alícia f.

I és d'això que parla "Alícia ja no viu aquí", d'aquesta *alícia* que durant quaranta anys intenta obrir-se camí en aquest context de privació de llibertat i de repressió en què viu, un treball molt dur.

Teatre BCN - 1/2/2010

atrezzo m.

Es fan en un sol dia amb la complicitat de col·lectius del barri, un pressupost màxim de 5.000 o 6.000 euros i l'*atrezzo* procedent d'altres muntatges.

Teatre BCN - 1/2/2010

bolo m.

També m'ha fet de director en dos muntatges, l'últim a l'Espai Brossa amb "Sol, sota el sol", amb la qual encara fem *bolos*.

Teatre BCN - 1/2/2010

bon rotllo m.

I hi ha qui amb el seu carisma crea una atmosfera de *bon rotllo* que ha sabut abonar durant molts d'anys d'esecenaris, com Santi Rodríguez.

Teatre BCN - 1/2/2010

canalla adj.

Malgrat que a casa nostra hi ha una bona escola de monologuistes, calia fer un cicle amb segell propi on la diversitat i l'humor més *canalla* fossin benvinguts.

Teatre BCN - 1/2/2010

capbussar-se v. pron.

Galindo i Pablo Leu, autors de la dramatúrgia, *s'han capbussat* en aqust realitat silenciada per pintar un llenç tragicòmic.

Teatre BCN - 1/2/2010

clau f.

Arriba a les taules de la mà d'Egos Teatre, que adapta en *clau* musical aquesta trepidant història d'aventures que ha captivat lectors de diferents generacions.

Teatre BCN - 1/2/2010

col·le m.

A l'escola jo vaig llegir totes les obres de Shakespeare abans de complir els dotze anys, i no sóc gens rara, això passa; vénen actors a parlar-nos de la seva feina, i jo no vaig anar a un *col·le* de pagament, ni de bon tros.

Teatre BCN - 1/2/2010

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa