Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Telecos.cat»

Termes de 61 a 66 d'un total de 66

telefonia mòbil f.

Per exemple, l'accés a la banda ampla i a les comunicacions de les diferents seus municipals, el compliment de les normatives de telecomunicacions, el control energètic, la *telefonia mòbil*.

Telecos.cat - 1/1/2014

top ten m.

Catalunya vol ser al *top ten* europeu de les TIC.

Telecos.cat - 1/1/2014

transpondador m.

El receptor de missió MISREC (Mission Receiver) i el *tranpondador* del sistema de recerca i rescat SART (Search and Rescue).

Telecos.cat - 1/1/2014

ultra-estable adj.

Els dos rellotges atòmics volen en redundància i utilitzen les oscil·lacions *ultra-estables* d'un àtom d'hidrogen per a mesurar el temps amb una precisió de 0,45 nanosegons cada 12 hores.

Telecos.cat - 1/1/2014

virtualització f.

Nexica, amb més de 15 anys d'experiència i especialització en *virtualització*, cloud computing i allotjament d'aplicacions crítiques, subministra a l'Associació els serveis d'enviaments massius d'e-mails.

Telecos.cat - 1/1/2014

workshop m.

Participació als grups de treball, borsa de treball, servei de *workshop*, participació a activitats, serveis d'imatge i marca, descomptes exclusius.

Telecos.cat - 1/1/2014

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa