Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Telecos.cat»

Termes de 21 a 30 d'un total de 66

intermig -itja adj.

El receptor continua amplificant el senyal i el converteix a una freqüència *intermitja*, per tal de ser filtrat utilitzant tecnologia de quars.

Telecos.cat - 1/1/2014

interoperabilitat f.

El seu objectiu és aconseguir que, mitjançant l'ús de les TIC, les administracions públiques catalanes millorin l'eficiència i la qualitat dels serveis prestats als ciutadans, basats en els principis de transparència, accessibilitat i *interoperabilitat*.

Telecos.cat - 1/1/2014

late check-in m.

Són més cars, ja que signifiquen un *late check-in* o un early check-out, és a dir, que el client pot entrar a les 5 de la tarda, i marxar a les 5 de la tarda del dia següent.

Telecos.cat - 1/1/2014

living-lab m.

Potenciar les Xarxes d'innovació de proximitat, basant-se en els *living-labs* i telecentres.

Telecos.cat - 1/1/2014

look&feel m.

En aquests casos ByHours.com proporciona un motor de cerca, programat i instal·lat clau en mà, però amb el *look&feel* de la marca en qüestió.

Telecos.cat - 1/1/2014

marketing m.

El teleco Manuel Montañes centra l'atenció en el nou paradigma del *marketing* 2.0.

Telecos.cat - 1/1/2014

mega regió f.

El futur són les *mega regions*, com la de Barcelona-Lyon, i per esdevenir-ne una calpromoure el talent, la tolerància i ser un líder tecnològic.

Telecos.cat - 1/1/2014

mentoring m.

Ens serveix a tots per contrastar els propers passos i als nous emprenedors els aporta un primer nivell de *mentoring*.

Telecos.cat - 1/1/2014

nanosegon m.

Els dos rellotges atòmics volen en redundància i utilitzen les oscil·lacions ultra-estables d'un àtom d'hidrogen per a mesurar el temps amb una precisió de 0,45 *nanosegons* cada 12 hores.

Telecos.cat - 1/1/2014

noves tecnologies f. pl.

S'hi ha d'afegir el que ha provocat l'expolsió de les mal batejades *noves tecnologies*, que s'han transformat i evolucionat cap a les xarxes.

Telecos.cat - 1/1/2014

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa