Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Telecos.cat»

Termes de 51 a 60 d'un total de 66

smart-city f.

Fomentar noves oportunitats lligades al concepte de *smart-cities*.

Telecos.cat - 1/1/2014

smartphone m.

La TV lineal mantindrà l'exclusiva del directe (retransmissions esportives i grans esdeveniments informatius), però la resta de programació arribarà a través d'aplicatius activats en diferents dispositius: tablets, *smartphones*, portàtils, etc.

Telecos.cat - 1/1/2014

societat de la informació f.

Centra l'atenció en el desenvolupament d'iniciatives que permetin milorar la competittivitat i la productivitat de les empreses catalanes mitjançant les eines que proporciona la *societat de la informació*.

Telecos.cat - 1/1/2014

software m.

Es tracta d'un *software* per a la gestió integral del despatx d'enginyeria i d'arquitectura.

Telecos.cat - 1/1/2014

start-up f.

Els Estats Units ofereix bones oportunitats per fer-hi negocis tant per a empreses consolidades com per a emprenedors que volen implantar-hi la seva *start-up* tecnològica.

Telecos.cat - 1/1/2014

streaming m.

Mentre Domènech defensava que "el futur de la TV és l'*streaming*, Linares replicava que la TDT aviat podrà oferir també el format 4k (UltraHD).

Telecos.cat - 1/1/2014

tablet f.

La TV lineal mantindrà l'exclusiva del directe (retransmissions esportives i grans esdeveniments informatius), però la resta de programació arribarà a través d'aplicatius activats en diferents dispositius: *tablets*, smartphones, portàtils, etc.

Telecos.cat - 1/1/2014

telecentre m.

Potenciar les Xarxes d'innovació de proximitat, basant-se en els living labs i els *telecentres*.

Telecos.cat - 1/1/2014

teleco m.

El *teleco* Manuel Montañes centra l'atenció professional en el nou paradigma del marketing 2.0.

Telecos.cat - 1/1/2014

telecos f. pl.

Es presenta un programa de mitja hora de durada on experts de diferents àmbits -la majoria enginyers de *telecos*- analitzen un únic tema relacionat amb les TIC i la manera com aquestes estan transformant el món.

Telecos.cat - 1/1/2014

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa