Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Teletodo»

Termes de 1 a 10 d'un total de 46

3D m.

Per una altra part, Hawkes analitza els arxius informàtics de Justin i descobreix que va utilitzar una impressora de metall en *3D* per crear una arma.

Teletodo - 14/2/2015

abertzale m.

Inclou entrevistes amb l'exdirigent d'ETA Eugenio Etxebeste (àlies Antxon), l'històric *abertzale* Tasio Erkizia, l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i el líder de Fuerza Nueva Blas Piñar.

Teletodo - 14/2/2015

afectat afectada m. i f.

Hijos del engaño també fa un seguiment de les denúncies presentades pels *afectats* i de l'escassa resposta que han trobat fins ara.

Teletodo - 14/2/2015

amor-odi m.

Quan vam començar amb 21 días sí que hi va haver més controvèrsia i jo generava molt més *amor-odi*, però tinc la sensació que a mesura que em faig gran em vaig suavitzant.

Teletodo - 14/2/2015

autoparodiar-se v. pron.

També veig coses internacionals o Gran hermano VIP, que em sembla que *s'autoparodia* contínuament sense voler i em fa molta gràcia.

Teletodo - 14/2/2015

autosostenible adj.

Spike, Mollybolt, Flex i Daisy Wheel són uns simpàtics éssers verds que viuen en una comunitat *autosostenible* que està més enllà de la visió dels humans.

Teletodo - 14/2/2015

best-seller m.

Translació a la gran pantalla d'un *best-seller* italià que va triomfar entre els adolescents.

Teletodo - 14/2/2015

carinyo m.

Perquè el viu amb una energia, amb un *carinyo* i amb un amor que són clau.

Teletodo - 14/2/2015

coper -era adj.

I dijous, 19, arriba el torneig *coper* amb la primera jornada d'encreuaments de quarts de final, en què s'enfronten el Barça i el València i l'Unicaja i el Bilbao.

Teletodo - 14/2/2015

edat d'or f.

Es tracta de l?actor José Sacristán, un còmic amb una carrera que va evolucionar del landisme a un cine més compromès amb la realitat, molt d?acord amb la seva personali­ tat, marcada per la política. Ara viu una nova *edat d'or* al cine i amb la seva tor

Teletodo - 14/5/2016

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa