Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Time Out Teatre»

Termes de 1 a 10 d'un total de 86

alma mater f.

Magin Solé és l'*alma mater* del Cómico Cómico, el Club de la comèdia de Barcelona, des de fa 20 anys.

Time Out Teatre - 1/6/2012

altibaixos m. pl.

Perquè els *altibaixos* amorosos dels altres serveixen com a catarsi i prevenen dels mals d'amor d'un mateix.

Time Out Teatre - 1/6/2012

antifeminista adj.

La nostàlgia de la infantesa, el gamberrisme de la universitat, els detalls més hilarants de la vida quotidiana i un punt de mala llet *antifeminista*.

Time Out Teatre - 1/6/2012

antinazi adj.

Han baixat a les profunditats dels cabarets berlinesos i parisencs, on es reunien artistes de la resistència convertits en activistes *antinazis*, com Marlene Dietrich, Edith Piaf, Josephine Baker o els Comedian Harmonists.

Time Out Teatre - 1/6/2012

autoexploració f.

Procés d'*autoexploració*, frustació i abandonament d'un home que es desinfla gota a gota, essent cada vegada més aliè al seu temps.

Time Out Teatre - 1/6/2012

bandoneon m.

Hi ha comicitat i un toc grotesc, ens burlem una mica de Hitler i dels seus propers, diu Ruiz, fusionades amb números de claqué, can-can i música (aquesta vegada fan amb un pianista i un clarinetista, i dues d'elles s'atreveixen amb el *bandoneon* i un uq

Time Out Teatre - 1/6/2012

bateria f.

Aquests dies, la cartellera teatral n'ofereix una *bateria* gràcies a la convergència de quatre espectacles de signe diferent però amb una mateixa voluntat d'arrencar el somriure del públic.

Time Out Teatre - 1/6/2012

beckettià -ana adj.

El seu Davies és *beckettià* i shakespearià en la seva pudent mortalitat, un home en trànsit que reclama la seva identitat mentre és arraconat per dos estranys.

Time Out Teatre - 1/6/2012

béicon m.

Però no pas prou per obligar-los a mantenir en carta un plat de macarrons fets amb una salsa a base de crema de llet, espinacs i *béicon* que Parellada troba que ha quedat francament demodé.

Time Out Teatre - 1/6/2012

best seller m.

L'obra s'inspira en un *best seller* de l'humor: El wáter que explota y otras leyendas urbanas.

Time Out Teatre - 1/6/2012

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa