Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Time Out Barcelona»

Termes de 1251 a 1260 d'un total de 1274

xarxa social f.

Per poder participar en aquesta experiència haureu d'estar atents a les *xarxes socials*, tant de Cerveses Moritz com de la Foodieteca.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

xarxa social f.

Segueix-nos a les *xarxes socials* i tindràs informació directa i immediata de les nostres activitats i promocions: Facebook, Twitter, Youtube, ISSUU, Flickr.

Time Out Barcelona. Mercat de les Flors - 1/10/2014

xef-empresari m.

El *xef-empresari* se sent orgullós de delicades gammes de paté d'albergínia, tomàquet sec, carxofes o olivada.

Time Out Barcelona - 30/9/2011

xibeca f.

Vernis quadrava l'equació de graduació màxima pel mínim cost bevent *xibeques* de Skol dins del cotxe al pàrquing del Lidl, posades la cale i Catalunya Ràdio.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

xibeca f.

Vernis quadrava l'equació de graduació màxima pel mínim cost bevent *xibeques* de Skol dins del cotxe al pàrquing del Lidl, posades la cale i Catalunya Ràdio.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

xiitake m.

Aquesta boleta d'arròs melós amb ceps i *xiitake* i un toc de parmesà, arrebossada amb una capa cruixent de pinyons i posada sobre una base de melmelada casolana de figues del Catalunya i Aragó (Bunyola, 46), ens fa venir salivera!

Time Out Barcelona - 2/10/2015

xiitake m.

Aquesta boleta d'arròs melós amb ceps i *xiitake* i un toc de parmesà, arrebossada amb una capa cruixent de pinyons i posada sobre una base de melmelada casolana de figues del Catalunya i Aragó (Bunyola, 46), ens fa venir salivera!

Time Out Barcelona - 2/10/2015

xinès-xinès xinesa-xinesa adj.

Aquest és un restaurant *xinès-xinès* ---on el personal, amabilíssim, amb prou feines parla espanyol--- i val la pena submergir-se en una carta llarguíssima que pocs cops es pot tastar.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

xinès-xinès xinesa-xinesa adj.

Aquest és un restaurant *xinès-xinès* ---on el personal, amabilíssim, amb prou feines parla espanyol--- i val la pena submergir-se en una carta llarguíssima que pocs cops es pot tastar.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

xino xina m. i f.

El rusc de l'Eixample ens provoca la mateixa sensació d'aquell senyor que un dia va a la Xina i quan torna diu: "Molt maco, tu, però jo als *xinos* els veig tots iguals".

Time Out Barcelona - 29/1/2015

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa