Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Time Out Barcelona»

Termes de 261 a 270 d'un total de 1274

crooner m.

És clar que hi haurà moments elegants amb l'smoking posat en què farà de *crooner*, però el concepte de l'espectacle, Let me entertain you, és més global.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

cross-over m.

Amb deu anys de carrera damunt les espatlles, la companyia de Virginia García i Damián Muñoz són els més tecnològics i amants del *cross-over*.

Time Out Barcelona - 2/2/2012

crudivegà -ana adj.

I més que una hamburguesa, un estil de vida: el propietari de Crucina, Yorgo Ioannidis, un grec que va venir a estudiar Medicina i Nutrició a Madrid i no va tornar mai al seu país, aposta pel menjar *crudivegà* (“és pura alquímia”, diu) i s’enorgulleix d’

Time Out Barcelona - 18/11/2012

crudivorisme m.

El primer restaurant de Barcelona que practica el raw food, volta de rosca del *crudivorisme* cap a l'òrbita de la cuina d'autor: un hummus germinat sobre una galeta de poma deshidratada us pot fer girar de plaer el paladar i la closca.

Time Out Barcelona - 20/6/2014

crudivorisme m.

Barri, tan bo en la visió empresarial com sa mare ho és a la cuina, ha ideat un vegetarià aglutinador: la carta marca plats amb l'opció de peix blau, de *crudivorisme*, lliures de gluten i vegans.

Time Out Barcelona - 26/11/2014

cultura de club f.

Stephanie Thiersch ha desenvolupat una performance-disco: una barreja de *cultura de club*, dansa contemporània, arts visuals i escultura i una performance que recerca noves definicions per a cos, entre l'artificialitat i l'autenticitat.

Time Out Barcelona - 30/9/2011

cupaire adj.

En el trajecte amb els Ferrocarrils obtinc la primera pista: al meu costat, dues noies d’aspecte *cupaire* parlen de com s’organitzen els moviments antisistema de la Vila i de la Gràcia Nova.

Time Out Barcelona - 10/5/2013

cupcake m.

Miniscreen i Sweet 180º us conviden a celebrar l'obertura del miniscreen amb un berenar ben dolç, on podreu pintar els vostres *cupcakes* amb esprai.

Time Out Barcelona - 16/5/2013

cupcake m.

A més de cantar i ballar èxits de fa dues dècades, podeu degustar *cupcakes* i adquirir les creacions de dissenyadors i artistes visuals.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

cuqui adj.

Si decidiu sorprendre la parella amb un esmorzar *cuqui* el diumenge, carregueu-vos de paciència i espereu que Déu us beneeixi amb una porció de taula: s'emplena de gom a gom.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa