Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Universitat Pompeu Fabra»

Termes de 61 a 69 d'un total de 69

speed-networking talent m.

Destaquen *speed-networking talent*, entrevistes de curta durada entre empereses i participants.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

spin-off m.

És la mateixa institució qui busca la manera de transferir-lo a través de la concessió de llicències de patents o la creació de *spin-off*.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

start-up f.

Exemples d'spin-off i *start-up* sorgides a la UPF.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

start-up f.

Aquesta *start-up* internacional, creada a partir d'una iniciativa universitària, busca agilitzar el procés de cerca d'allotjament per tal que l'estada a l'estranger sigui més fàcil.

Universitat Pompeu Fabra - 1/1/2016

universitat-empresa f.

D'ençà que va començar la crisi s'ha evidenciat no només la restricció d'accés a les classes populars, sinó que cada cop ens acostem més al model d'*universitat-empresa* que demanda el mercat del capital.

Universitat Pompeu Fabra - 1/1/2016

usuari-espectador m. i f.

Amb títol, dirigit per Neus Ballús, cineasta i antiga alumna de la UPF, vol fer viatjar l’*usuari-espectador* a través d’una sèrie de casos d’antics alumnes singulars, com si es tractés de la seva pròpia experiència vital, per esbrinar com el fet d’haver

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

visibilització f.

El concurs buscava missatges positius sobrela participació activa de les dones en la societat, la *visibilització* de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i l’impuls d’accions de lluita contra la desigualtat entre sexes.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

webdoc m.

Vol ser un debat obert, l'espectador és també un participant actiu, i perque això sigui possible cal un format viu i obert, com el *webdoc*.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

zero adj.

Afirma que “és important, en el moment *zero* d’una empresa, tenir amplitud de mires per assolir l’objectiu de transferir coneixement de la universitat a la societat”

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa