Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «dance»

Cerca el terme al Termcat

1 de 20 de 20 termes 

dance m.

Disfruto de tota classe de música menys de la més moderna, ni els raperos ni els breakers ni els *dance*'s ni hip-hop's em diuen gran cosa.

Avui - 21/3/2010

dance m.

Divendres actuaran a El Mediator el duet acústic –un contrasentit aparent per al Tilt– June & Lula; el cantant belga Stromae, amb el seu èxit Alors on danse, i el duet italià Crookers, amb un combinat de *dance* i hip-hop.

El Punt diari - 16/3/2011

dance m.

La intenció és que els oients més selectes puguin gaudir de les últimes tendències del *dance*, abans que es facin populars i conegudes al mercats.

EbreDigital - 19/4/2011

dance adj.

A Amsterdam, des de fa una dècada, milers de joves i no tan joves es vesteixen de blanc cada any per disfrutar d'una potent festa que fusiona música *dance*, efectes especials, acrobàcies, balls, focs artificials i una ornamentació d'alta volada.

El Periódico (català) - 13/5/2011

dance m.

Aquesta cançó de *dance* la va dedicar al president el publicista i compositor Ilià Kormiltsev.

Diari ARA - 18/2/2012

dance adj.

Al Sucre, es faran tres nits temàtiques, dijous amb rock electrònic (Guillamino, Dorian), dissabte amb fusió urbana (Gertrudis, Mo'Horitzons) i dissabte hip hop *dance* amb grups com Little Pepe.

Diari ARA - 23/6/2012

dance m.

Rihanna, envoltada de làsers, va fer ballar tot el Sant Jordi amb el capítol dedicat als seus grans èxits de *dance* més sonats.

Avui - 3/6/2013

dance m.

Encarant la música negra combinant l'r'n'b, el grime i el *dance*, la danesa Lucy Love no deixarà indiferent.

Butxaca - 1/9/2013

dance m.

Hi haurà més balades i ritmes llatins, però sobretot, *dance* amb bombo a negres.

El Periódico (català) - 13/11/2014

dance adj.

Ley DJ organitza unes sessions de ball extenuants, dominandes per un biaix freestyle que casa completament amb material alternatiu o 'hits' actuals, d'indie *dance* o clàssics pop rock.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

dance adj.

Combinant diferents tècniques, del contemporani al neoclàssic passant per l’estètica *dance*, la coreografia està feta a mida per a ells.

Diari ARA - 18/7/2016

dance boy m.

Al club dels nois bombolla trobareu tots els dijous algun *dance boy* més animat amb ganes de despullar-se.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

dancefloor m.

La combativa MIA i els agitadors de *dancefloors* Underworld són, però, els noms amb més ressò popular del festival, que d'artistes catalans ja té confirmats Astrud amb el Col·lectiu Brossa, Facto y los Amigos del Norte i un showcase del segell Disboot, a

Avui - 13/3/2011

dancehall m.

Li hem de cedir la paraula a M.I.A, vibrant artista britànica d'ascendència tàmil (Sri Lanka) que llança granades per encabir la seva pròpia combinatòria d'electrònica, hip hop, *dancehall* o funk.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

dancehall m.

Ritmes jamaicans i *dancehall* en un fragment encapçalat per l'oscil·lant Man down.

El Periódico (català) - 3/6/2013

dancehall m.

I'm in it, amb un brillant Bon Iver, és el millor de diversos acostaments de Yeezus al *dancehall*; un acostament en forma de revisió radical.

El Periódico (català) - 24/6/2013

dancehall m.

Enguany el festival [...] aposta per un cartell tan híbrid com el mateix gènere, amb noms com el trio Birdy Nam Nam —que han col·laborat amb A$AP Rocky i Skrillex— o plats forts del reggae i el *dancehall* com és Fyahbwoy o Agorazein, un dels grups més re

Time Out Barcelona - 2/10/2015

dancehall m.

També Moralla ha aconseguit portar diversitat d'estils de la mà de diferents col·lectius, música com *dancehall*/ragga amb grups com Saltamontes ahumados HIFi; trance amb Redust i Zerogravity; techno, minimal, Drum and Bass i electro amb Project Party, en

La Marina - 1/3/2016

dance-pop adj.

Love somebody (molt Robyn) és un assalt més exitós a l’estètica *dance-pop*, encara que queda lluny dels seus temes realment intocables, com This love, atacada, curiosament, abans dels bisos, i aprofitada per Levine per recordar que sap tocar la guitarra.

El Periódico (català) - 16/6/2015

dance-techno m.

Segons la cantant mexicana el tema, d'un marcat so *dance-techno*, és en realitat un homenatge als homes.

El Periódico (català) - 23/5/2012

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa