Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «exprimera ministra»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

exprimera ministra f.

La líder de la denominada Revolució taronja i *exprimera ministra* d'Ucraïna seria la responsable del l'acord de subministrament de gas amb Moscou, signat en 2009.

Pagina26 - 19/10/2011

exprimera ministra f.

La mort de l'*exprimera ministra* britànica Margaret Thatcher, en plena crisi del model econòmic neoliberal que ella tant havia defensat, té molt de simbòlic.

El triangle - 19/4/2013

exprimera ministra f.

El fiscal que encapçalava l'acusació federal contra l'expresident colpista pakistanès Pervez Musharraf en el cas de l'assassinat de l'*exprimera ministra* Benazir Bhutto ha mort aquest divendres tirotejat a Islamabad, segons han informat fonts policials.

Diari ARA - 3/5/2013

exprimera ministra f.

El PPP, que tradicionalment utilitza la fotografia de l'*exprimera ministra* assassinada Benazir Bhutto als cartells, hi ha afegit el benjamí de la família, Bilawal, de 24 anys, líder actual del partit.

El Periódico (català) - 13/5/2013

exprimera ministra f.

Era fàcil castigar Ucraïna, com va ser el cas l'any passat, pel més que dubtós procés judicial que va portar a la presó l'*exprimera ministra* Iúlia Timoixenko.

El Periódico (català) - 23/8/2013

exprimera ministra f.

Després que l'*exprimera ministra* eslovena Alenka Bratusek fos l'única descavalcada com a comissària, la seva substituta, Violeta Bulc, va rebre el vistiplau al superar l'examen i ocuparà la cartera de Transports.

El Periódico (català) - 23/10/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa