Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «icona»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

icona f.

Kilian Jornet s'ha convertit en una de les *icones* de l'esport català i també en un model a seguir per part de molts joves.

Claror - 8/9/2011

icona f.

¿Las Vegas, una *icona* del capitalisme més hortera, un símbol dels arxipèlags d'excepció del diner i del negoci, ha de salvar l'economia catalana?

Diari ARA - 26/2/2012

icona f.

Així com els socialistes han fet una *icona* de la paraula sense explicar què hi havia al darrere, nosaltres mirem d'explicar continguts i dir que l'etiqueta no importa tant.

Avui - 1/6/2016

icona f.

Cada un dels tres actes estarà dedicat a les diferents etapes de la vida de l’artista: la seva dura infantesa, que va incloure una época en un orfenat, la seva conflictiva relació –artística i personal– amb Sonny Bono, i el seu triomf en solitari fins a c

La Vanguardia - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa