Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «joia de la corona»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

joia de la corona f.

Així va definir ahir el president d’Apple, Steve Jobs, la nova *joia de la corona* de l’empresa tecnològica.

El Periódico (català) - 28/1/2010

joia de la corona f.

La Vila Vella és la *joia de la corona* de Tossa.

Celobert - 1/12/2015

joia de la corona f.

També donar un premi (merescut però inesperat) a Mark Rylance, que és la *joia de la corona* a El puente de los espías, de Steven Spielberg, i que es va imposar al favorit emocional, Sylvester Stallone.

El Periódico (català) - 1/3/2016

joia de la corona f.

Impressiona, a l’entrada, l’arc format per les 209 samarretes i internacionals dels països membres de la FIFA, però la *joia de la corona* és la Copa del Món, que fins al moment es custodiava a la cambra cuirassada d’un banc.

La Vanguardia - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa