Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «vox populi»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

vox populi loc.

És *vox populi* que els actors de ficció nord-americans cobren autèntiques millonades per donar vida als seus personatges.

GO! - 1/6/2011

vox populi loc.

El míster va declarar en un programa de la televisió mexicana Televisa que és *vox populi* que el clima dins del vestidor no és bo.

La Vanguardia - 30/1/2013

vox populi loc.

El nostre Estatut el va tombar el Tribunal Constitucional, després d’uns anys d’estira i arronsa, i essent *vox populi* la pressió política que va rebre el tribunal.

La Vanguardia - 9/3/2013

vox populi loc.

Pablo Crespo, un dels caps de la trama Gürtel, corrobora que al PP era *vox populi* que es cobraven sobresous en negre.

El Periódico (català) - 24/6/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa