Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «web»

Cerca el terme al Termcat

1 de 36 de 36 termes 

web f.

La *web* que estava sent utilitzada per coordinar l'entrada de combatents jihadistes a l'Iraq va ser desactivada sense el coneixement dels membres de la família reial saudita.

Avui - 24/5/2010

web f.

Rouco munta una *web* per finançar la visita de Ratzinger a Madird el 2011.

El Periódico (català) - 2/10/2010

web adj.

Programació i disseny *web* del projecte: Mintus Studio.

Antic Teatre - 1/7/2011

web adj.

Sembla que el projecte estableix, entre altres coses, que els agregadors *web* de notícies com Google News, Menéame i altres que reprodueixen contingut aliè, ni que sigui parcialment i enllaçant amb l'article original, hauran de pagar un cànon que es distribuirà entre els editors de titulars dels drets originals.

Diari ARA - 21/2/2014

web adj.

Aquests premis reconeixen el talent i l'esforç dels millors dissenyadors *web*, programadors i agències del món.

Barcelovers - 1/1/2015

web adj.

Aquests premis reconeixen el talent i l'esforç dels millors dissenyadors *web*, programadors i agències del món.

Barcelovers - 1/1/2015

web adj.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha engegat el Portal de Transparència, un nou espai *web* on es pot consultar tota la informació que els ens locals han de publicar segons marca la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació i bon govern.

Butlletí Informatiu. Aj. Malgrat de Mar - 1/2/2016

web adj.

L'autoritat bancària europea ha habilitat una pràctica *web* en què es recullen nombroses dades estadístiques de la zona euro i es poden efectuar comparacions entre països.

El Periódico (català) - 3/3/2016

web adj.

Jesuïtes Educació va subscriure ahir un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per començar, a partir del curs vinent, quatre cicles formatius de grau superior en línia: desenvolupament d'aplicacions *web*, gestió de vendes i espais comercia

Avui - 3/3/2016

web adj.

Es podrà estudiar màrqueting i publicitat, gestió de vendes i espais comercials, desenvolupament d'aplicacions *web* i administració i finances.

Diari ARA - 3/3/2016

web adj.

La documentació sobre el pressupost municipal pot consultar-se també al portal *web* de l'Ajuntament de Badalona.

El Tot Badalona - 18/3/2016

web adj.

Descobreix l'aplicació de gestió que et permetrà informatitzar fàcilment i sense cost el teu negoci: paquet ofimàtic, client *web* i de correu, facturació, comandes, albarans, gestió de clients, TPV virtual...

Barcelona Activa Cibernàrium - 1/4/2016

web adj.

Sortides laborals: tècnic en (pre)impressió, enquadernador, dissenyador gràfic o *web*, assistent en edició, etc.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

web adj.

El panorama no és gaire millor en el cas dels certificats digitals que s’instal·len al navegador *web*: per disposar-ne cal acreditar-se personalment en alguna dependència oficial i després instal·lar-lo i configurar-lo a l’ordinador.

Diari ARA - 18/7/2016

webapp m.

El projecte busca ara finançament a través d'una campanya de microfinançament en la plataforma Precipita, la seva última esperança per aconseguir abans d'acabar l'any almenys els 15.000000 euros que necessiten per desenvolupar la prova demo del videojoc dirigit a nens i preadolescents amb síndrome de Down, en format *webapp* multiplataforma.

El Periódico (català) - 13/12/2014

webcam f.

La Regza Cell TV també tindrà una *webcam* integrada que permetrà realitzar videoconferències i un disc dur integrat de 3 terabytes que pot funcionar com a servidor de continguts d'una xarxa domèstica.

El Periódico (català) - 10/1/2010

webcam f.

Juntament amb la informació de les mateixes estacions mitjançant la pàgina web -proveïdes amb *webcams* a temps real-.

La Vanguardia - 1/3/2012

webcam f.

Els espectadors també podran fer arribar les seves preguntes al programa, ja sigui per telèfon o a través de *webcam*, i d'entre totes se n'escollirà una que el convidat també haurà de respondre.

Diari ARA - 23/5/2012

webcam f.

Un valor afegit el va posar Buenafuente, que va apadrinar el projecte, i ara a més porta el Pau al seu terreny: la tele, encara que sigui en forma de *webcam*.

El Periódico (català) - 13/7/2012

webcam f.

Ha afegit que la menor d'edat va dir que un home havia contactat amb ella a través d'una xarxa social amenaçant-la amb distribuir un vídeo de contingut eròtic seu si no es despullava davant la *webcam* o no li pagava una quantitat de diners.

El Periódico (català) - 13/7/2013

webcam f.

De tot el material incautat pels agents es van extreure més de 35.000 converses de xat en què s'ha pogut comprovar que aconseguia intimidar les menors perquè li enviessin també imatges a través de la *webcam*.

El Periódico (català) - 23/9/2013

webcam f.

Londres va espiar les imatges de *webcam* dels usuaris de Yahoo.

La Vanguardia - 28/2/2014

webcam f.

Eficaç thriller de suspens gairebé íntegrament desenvolupat en dos interiors: l'habitació d'un apartament i la d'un hotel, connectades a través d'una *webcam* que aporta una substància molt voyeurística que Hernández controla amb el virtuosisme de Brian De Palma.

La Vanguardia - 29/5/2015

webcam f.

Eficaç thriller de suspens gairebé íntegrament desenvolupat en dos interiors: l'habitació d'un apartament i la d'un hotel, connectades a través d'una *webcam* que aporta una substància molt voyeurística que Hernández controla amb el virtuosisme de Brian D

La Vanguardia - 29/5/2015

webcam f.

Les seves còmodes dimensions i reduït pes, així com la pràctica funda que l'acompanya, el converteixen en ideal per a transportar-lo a qualsevol lloc, mentre que les seves possibilitats de connectivitat i la seva càmera complementen totes les funcionalita

La Vanguardia - 8/5/2016

webdoc m.

Vol ser un debat obert, l'espectador és també un participant actiu, i perque això sigui possible cal un format viu i obert, com el *webdoc*.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

webisodi m.

I fins i tot ha penjat a Youtube diversos *webisodis* en què el mateix artista del Prat narra els seus orígens, tenint com a punt de partida el col·legi on va estudiar i la vorera on va veure uns nois tocant flamenc que van fer que s'enamorés de la música

El Periódico (català) - 23/7/2012

web-mòbil f.

A través d'una xarxa de punts d'accés distribuïts per tota la ciutat, l'usuari accedeix a una *web-mòbil* que presenta informació específica i precisa del moment i el lloc: què hi fan aquí, on és la farmàcia de guàrdia més propera...

Barcelovers - 1/1/2015

web-mòbil f.

A través d'una xarxa de punts d'accés distribuïts per tota la ciutat, l'usuari accedeix a una *web-mòbil* que presenta informació específica i precisa del moment i el lloc: què hi fan aquí, on és la farmàcia de guàrdia més propera...

Barcelovers - 1/1/2015

websèrie f.

A Girona, Jordi Camps comenta la *websèrie* que s'està fent amb el fons temàtic de la Nacional II.

Avui - 23/11/2012

websèrie f.

A més, a partir del dia de Sant Joan, cada dilluns i cada dimecres la plataforma de vídeo online de l'Ara penjarà en primícia un nou capítol d'aquesta *websèrie*, que tots els subscriptors i usuaris registrats a l'Ara.

Diari ARA - 13/6/2013

websèrie f.

46 hAprofitant que aquesta setmana s'estan fent les proves d'accés a la universitat (PAU), ha nascut Imberbe, una *websèrie* que planteja els dilemes i les vivències quotidianes dels estudiants que fan el pas a la universitat.

El Periódico (català) - 13/6/2014

websèrie f.

El programa Aracoop del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat és al darrere de la primera *websèrie* d'animació sobre cooperatives i els desafinaments dels emprenedors socials.

Presència - 15/2/2015

websèrie f.

El programa Aracoop del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat és al darrere de la primera *websèrie* d'animació sobre cooperatives i els desafinaments dels emprenedors socials.

Presència - 15/2/2015

websèrie f.

Roger Coma explicarà, a les 12 hores, la seva experiència al capdavant de la *websèrie* ‘Les coses grans’, de la qual es projectarà el primer episodi de la segona temporada.

La Vanguardia - 22/4/2016

webzine f.

No sé quina repercussió deuen tenir, quina influència i si són representatives o no de les dones del país, allà i en migració, però ambdues, tot i ser molt diferents, parlen de qüestions que apareixen a la *webzine*.

El Periódico (català) - 21/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa