Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Descobrir»

Termes de 1 a 10 d'un total de 16

à la royale loc.

Estic desossant una llebre per rostir-la *à la royale*, ens mostra Josep Muniesa.

Descobrir Catalunya - 1/2/2012

agrobotiga f.

Distribueix aquest llegum excepcional a restaurants del Vallès, Barcelona i Llançà i el ven a establiments de delicadeses i a l’*agrobotiga* que recentment ha obert a la finca familiar.

Descobrir cuina - 1/2/2011

albariño m.

Treballa bàsicament les varietats *albariño*, pinot noir i produeix entre 10.000 i 13.000 ampolles de vi negre.

Descobrir Catalunya - 1/2/2012

antiplors adj.

Amb aquestes ulleres *antiplors*, podreu pelar i tallar la ceba sense llàgrimes.

Descobrir cuina - 1/2/2011

blog m.

Tria i remena als nostres *blogs*.

Descobrir Catalunya - 1/2/2012

caixa-regal f.

Les noves *caixes-regal* de PlanB! són una selecció de plaers per als cinc sentits que no obliden el nostre sector.

Descobrir cuina - 1/2/2011

dip m.

De les llegendes que s'expliquen al Baix Camp, la més coneguda és la que dóna vida als *dips*, uns animals que, segons la tradició, sortien de nit.

Descobrir - 1/2/2012

e-learning m.

Altres àrees de coneixement: MBAs i programes directius; economia i empresa; *e-learning* (Educació i Tic); comunicació i informació.

Descobrir Catalunya - 1/2/2012

enoturisme m.

Per això, trobareu propostes per gaudir de la gastronomia i l'*enoturisme* entre l’oferta d’aquesta iniciativa de Barceló Experience.

Descobrir cuina - 1/2/2011

girolle f.

Tot i ser tendre, demana ser gratat. I més des del 1981, quan es va inventar la *girolle*.

Descobrir cuina - 1/2/2011

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa