Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Time Out Barcelona»

Termes de 21 a 30 d'un total de 1274

ají m.

Hi sortim guanyant, perquè els yangos són boníssims ---el Perú, amb ceba vermella, llima, coriandre, *ají* i huancaína, us rondarà la memòria palatal estona--- i són molt més econòmics que els del xiringuito: tots, menys el català ---que porta tòfona i bo

Time Out Barcelona - 2/4/2015

aka loc.

El DJ resident és Fledermaus i aquesta nit conviden a Shakira Benavides (*aka* DJ Shak), cofundador da la mítica Wah Wah i productora electrònica juntament amb Lucius Works Here.

Time Out Barcelona - 15/1/2016

aka loc.

Entre d'altres podreu ballar amb Peter Cornely *aka* Karotte, un autèntic veterà de l'escena alemanya.

Time Out Barcelona - 7/6/2013

aka loc.

Els artistes sense obra (*aka* Bartleby) ens parlen de la ironia que impregna el nostre món i que, en contra del que haurien volgut els dandis, no és només elegant.

Time Out Barcelona - 4/4/2016

al dente loc.

Els amants de la gastronomia italiana podeu oferir als convidats un banquet *al dente* amb Al Contadino Catering (T. 675 835 065; www.alcontadinocatering.eu), el servei d'àpats de l'excel·lent restaurant Al Contadino sotto le Stelle.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

albariño adj.

Té tota la tipicitat de la varietat *albariño*, flor blanca, cítric, notes tropicals i elegant acidesa.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

alfajor m.

I a les postres, una altra debilitat dels argentins, sorprèn una mena de substitut de l'*alfajor* d'almívar de llet, reconvertit en una espècie de tiramisú amb gustos argentins.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

àlien m. i f.

Més que qualsevol altra, conté l’essència dels episodis clàssics de la sèrie de televisió que es va començar a emetre l’any 66: la tripulació de l’Enterprise fa cap a un misteriós planeta, la nau passa per una regió perillosa i el capità Kirk es troba car

Time Out Barcelona - 19/8/2016

allegro vivace adj.

Proposa, doncs, una excepcional partitura de sons i de colors *allegro vivace* dins d'una ortodòxia que prima el joc teatral.

Time Out Barcelona - 25/12/2014

alta cuina f.

I la veritat és que ells superen el tòpic del vegetarià diferent amb naturalitat, sense voler fer *alta cuina* ni fustigar el comensal amb fonamentalisme macrobiòtic.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa