Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «dDONA»

Termes de 1 a 10 d'un total de 25

amigurumi m.

I us animem que us inicieu en un nou hobby: els *amigurumis*.

dDONA - 1/1/2014

astrosomni m.

No obstant això, el nostre entrevistat destaca també per ser pioner en la tècnica del *astrosomni* guiat, una altra bona eina complementària que ens pot ajudar a aprofundir una mica més en qualsevol procés de treball personal.

dDONA - 1/1/2014

autoconeixement m.

Des de llavors, s'ha anat especialitzant en la seva vessant psicológica i, segons ell, injustament desacreditada per molts, permet assolir una via d'*autoconeixement* molt més aclaridora i directe que altres mètodes.

dDONA - 1/1/2014

bolo m.

La setmana que ve tenim *bolo* al poble del costat.

dDONA - 1/1/2014

carregar les piles loc.

Perquè la solitud i la desorientació s'apoderen dels progenitors, i trobar qui entengui el que et passa és un gran consol, una font d'idees i *carrega les piles*.

dDONA - 1/1/2014

geobiòleg m.

Un *geobiòleg* pot determinar quin és el grau d'influència de les ones que travessen els nostres cossos però que ni veiem, ni olorem, ni escoltem.

dDONA - 1/1/2014

guia terapeuta m.

D'altra banda, en el segon cas és diferent, ja que és la pròpia persona la que interpreta el que es manifesta, i la funció del *guia terapeuta* serà acompanyar-la en aquest viatge intern i ajudar-la a entendre els seus propis símbols.

dDONA - 1/1/2014

hobby m.

I us animem que us inicieu en un nou *hobby*: els amigurumis.

dDONA - 1/1/2014

jam f.

La classe acaba a les deu del vespre, just quan comença la *jam*, o sigui el ball, on tothom balla lindy hop.

dDONA - 1/1/2014

lindy hop m.

La classe acaba a les deu del vespre, just quan comença la jam, o sigui el ball, on tothom balla *lindy hop*.

dDONA - 1/1/2014

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa